2026 Dünya Kupası Açılış Ve Final Maçları Belli Oldu! Abd'nin New York Kentinde Metlife Stadyumu'nda Oynanacak

Spor Haberleri 05 Şubat 2024 12:17

2026 Dünya Kupası Açılış Ve Final Maçları Belli Oldu! Abd'nin New York Kentinde Metlife Stadyumu'nda Oynanacak

2026 Dünya Kupası'nda açılış maçı Meksika'da Estadio Azteca Stadyumu'nda gerçekleşecek. Bu stadyum, 83 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir ve büyük bir futbol tarihiyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu önemli turnuvanın final maçı ise ABD'nin New York kentindeki MetLife Stadyumu'nda oynanacak. Bu stadyum, modern bir yapıya sahip olup 82 bin kişilik bir kapasiteye sahiptir.

2026 Dünya Kupası, ABD, Meksika ve Kanada'nın ortak ev sahipliği yapacağı bir organizasyon olacak. Bu üç ülkenin farklı şehirlerinde maçlar düzenlenecek. ABD'de maçlar New York, Dallas, Miami, Kansas, Houston, Atlanta, Los Angeles, Philadelphia, Seattle, San Francisco ve Boston gibi büyük şehirlerde oynanacak. Meksika'nın ise maçları Monterrey, Guadalajara ve Mexico City gibi önemli şehirlerde gerçekleşecektir. Kanada'nın ev sahipliği yapacağı şehirler ise Vancouver ve Toronto olacak.

2026 Dünya Kupası'nda toplamda 48 takım yer alacak ve turnuva, 11 Haziran'da başlayacak. FIFA, grup maçlarının fikstürünü de açıkladı ve heyecanlı karşılaşmaların düzenleneceğine dair ipuçları verdi. Bu büyük futbol organizasyonu, dünya çapındaki futbol tutkunları tarafından büyük bir ilgiyle takip edilecek ve futbol tarihinde önemli bir yere sahip olacaktır.

Benzer Haberler